Då var Grillmässa 2017 över. Två dagar innan öppning snöade det - men vilket väder vi fick!

Sol och över 37 000 besökare. Tyvärr kallt när solen försvann efter kl 18 men vi hade som tur var fina terassvärmare från bla Phromalab och Eldabutiken på plats. Nedan följer en liten summering av mässans höjdpunkter och här finner ni några presslänkar 

Metro

Frontface

Cavamedia

Finest

Stoppa Pressarna

Blogg Pascen 

Allt för Föräldrar 

Dubai TV

Grillbloggen film

Grillar & utekök

Krögaren "Färjan Håkan" med sin favorit på mässan. I länken nedan hittar ni alla Grillar, utekök, keramiska grillar, smokers mm som fanns på plats. Även vilka som blev största snackis och vilken som sålde mest 

 Klicka här 

Inspirerar

Stjärnkockar och Grillmästare på plats

På lördagen träffades stjärnkocken Johan Jureskog i Kamado Sumos monter och kön blev då under några timmar extra lång. Johan är i ropet både för att ha skapat gourmetburgare för McDonalds, för medverkande i TVprogrammet "världens Bästa Burgare" och för att bla driva hyllade köttkrogen AG. På plats fanns han dock för att demonstrera nya "Kamado Sumo".

Johan var dock långt ifrån den enda grillmästaren eller kända matlagningsprofilen på plats. Här ser du hela listan

Champagnebord

Svensktillverkade bord för både inne och ute från VASS DESIGNS fanns utplacerade i VIP loungen. Med smart inbyggd förvaringslåda som lämpligen fylls med is och dryck -tex Pierre Peters Champagne eller årets grillvin Periquita

Grillbrickan!

Signaturtallriken från mässans egna restaurang som drevs av JD Grillevent blev en "BBQ PLATE ala BIG Green EGG" . Brisket och Porkribs från Johan i Hallen som fått stå i BIG Green EGG smoker 16h, med Svenska kycklinglår från Kronfågel. BBQ Beans, saltgurka och picklad rödlök från Snabbgross. 

Brisket som är en given klassiker i USA är relativt okänd i Sverige men i år lyftes den rejält inte bara i grilltallriken ovan utan även i Tommy Granströms 5 m långa smoker där den fick gotta till sig 24 timmar i förväg. Tommy är någon vi antar vi kommer få höra mycket om i framtiden då han precis håller på att start upp sin egna verksamhet under namnet "det arroganta Svinet". Tommy medverkade bara lördagen och hittades till höger om stora scenen, även han tog sitt kött från Johan i Hallen. Det är där man handlar helt enkelt. (klicka på loggan för att komma till webbshopen)

LEIF ANDRÈE 

vid grillen

Ett av de mest populära inslagen var skådespelaren Leif Andree som grillade Svensk kyckling på Landmanns rejäla smoker Tennessee 400 med stor grillyta. 

Till vardags ser vi honom i i Svensk film och teater och barnen känner honom kanske bäst från SVT Labyrint. Men på plats var han kung vid grillen och bjöd bla på goda minutfileer från Kronfågel och visade hur man lyckas med just kyckling vid grillen. 

I bakgrunden ser vi en annan viktig detalj i grilluteplatsen och ovärderlig hjälp vid Leifs grillstation - uteköket Purus Garden

Årets grillvin

Årets utsedda grillvin blev alltså Periquita reserva som hittas på systembolaget både i flaska och i box. Periquita serverades som rött, vitt och rosé och finns även som utmärkt alkoholfritt Rosé vilket VIP-gästerna fick erfara då goodiebagsen inkluderade en sådan flaska med hem. På Champagnesidan blev det Pierre Peters Champagne en väldigt prisvärd och somrig champagne som var väldigt populär på mässan. 

Artister på scen

Betong tema

Betong var ett tema som hittade fram på flera områden i år. Svensk Betongdesign (bilden) ställde ut för andra gången i rad och visade fina utekök i betong. Ett stenkast bort höll restaurang Usine till vars lokaler på söder är kända bla just för sin häftiga betongdesign (gjord av Svensk Betongdesign dessutom) , i VIP loungen visade Vass Designs upp bord i bla betong och supersnygga trädgårdsmuren FLEX från Starka är i just precis..(lätt)Betong. 

Dominans av de keramiska grillarna

Originalet Big Green EGG är ingen nyhet, de har hängt med ett bra tag, och keramiska grillar har länge varit en trend i USA. Även på Grillmässan har de keramiska grillarna varit representerade varje år, men det var kanske först i år som det verkligen slog till för denna typ av grillar i Sverige. BIG GREEN EGG visade tydligt vem som vart först och störst med hela fyra tält och många kända matprofiler vid äggen. Vår egna servering driven av Grillmästarna på JD Grillevent lagade även dem mat på Big Green Egg, Som syntes tidigare på sidan presenterar Jureskog ett varumärke inom kermiska grillar - Kamado Sumo och ett ytterligare ett Svensk varumärke lanserade sig med denna typ av produkt på mässan KAMADO BONO

Grillbloggen tar en blick in i vad som händer på Grillmässan 2017 och summerar 2016

Läs Grillbloggens före-reportage om årets Grillmässa och en summering av året innan (2016).samt filmen bredvid från i år 

Klicka här 

Årets inbjudna krögare var hyllade och trendiga restaurang Usine. Här stod bland annat Pulled Pork o välsmakande grillspett på menyn. Att det var populärt märktes väl då det kanske var som mest tryck här av alla matserveringar på området under lördagens soltimmar.  

 

Till vardags håller de till på söder och nyligen även på Kungsholmen. Boka bord här

Årets hotellpartner 

Nyöppnade designhotellet Hotell HOBO ligger några stenkast bort från Kungsträdgården och utgjorde årets Hotellpartner till Grillmässan. 

Hobo rummen är nästan större än många stockholmares första lägenhet, dvs. 18–22 kvadratmeter och med alla smarta detaljer känns det som de växer några kvadratmeter till. Rummen har två enkelsängar eller en king size-säng från svenska Anders Hilding, ett skrivbord och utsikt över innergården. En peg-wall med bra att ha-prylar du kan låna, TV, badrumsprodukter, hårtork och gratis wifi.

Många som var med på invigningen känner kanske igen denna sak från goodiebagsen!

      Det är en planta! Vattna och vårda den så får ni en väldigt speciell Hoboplanta :) worth waiting for:)

VIP Loungen

Det bästa till sist 

På området byggde vi i år upp vad vi kallade för VIP-loungen. Här samlades VIP-gästerna på lördagen och övriga tider kunde alla gäster njuta av en extra skönt utrustad lounge med bekväma sittgrupper från Creative Structures som även tillhandahåller de häftiga kupoltälten, spa bad med sittplatser från Magisk Pool & Spa och trädgårdsmuren FLEX med underbara växtdekorationer från Växthjälpen bla. 

Till höger ser vi delar av området straxt innan öppning av Johan Carléns VIP invigning.

Den perfekta grillträdgården 

I loungen fanns detta soft tub med integrerade sittplatser från Magisk Pool och SPA och ja man kunde bada i den vilket faktiskt också hände under de senare timmarna på kvällen. Magisk Pool & Spa hae även en egen monter med andra läcka spabad.

Badet är ett av de kanske mest energisnåla som går att hitta och är en given del av den perfekta grillträdgården. 

Champagne på kylning 

I loungen fanns en champagnebar och givetvis hade vi ordnat bästa möjliga förvaring för årets Champange - Pierre Peters Champagne

nämligen förnämliga vin och champagnekylar från Vinkylen.se 

Stort tack till 

Anna Skipper och Big Green EGG

Anna sköter agenturen för Big Green EGG och gick in som årets huvudsponsor, men hjälpte även personligen till med flera viktiga bitar i arbetet inför Grillmässan

Johan Carlén 

Som skötte VIP-invigningen och presshantering och även bidrog till att Leif Andrée närvarade. På bild tillsammans med mässans snyggaste kille. Stort tack även till fotograf Jackeline Perez som tog alla fina bilder under invigningen och Jeanette Höglund som skötte entrén och gästlistan

Peter Jezewski 

Tack Peter för skön musik och mässans musikhuvudnummer. Tack självklart även till alla andra fina band som uppträdde, Art Nation, Anders Kahn, Bon/Appetit, G.A.D och Hometown Marie.

Ett extra stort tack till Art Nation som samordnade soundcheck och till Michael Granberg för alla tidigare år och för att ha bjudit in utmärkta bon/appetit.

Slutligen stort tack till alla sponsorer och partners som gjort mässan möjlig. 

Big Green Egg - huvudsponsor 

Botella för de utmärkta olivoljorna 

Carlsberg Sverige för att styra upp all dryckleverans av öl, cider och läsk samt sköna filtar när det blev kallt

Hellmans för majonäs till Grillmästarserveringen

Hobo - årets hotellpartner

Kitchenlab årets grillbutik och för påsarna till VIP-gästerna

Kronfågel & Svensk Kyckling  för kyckling till smakprovsstationen och Grillmästarserveringen

Lindströms för Sveriges bästa burgare & allmän support av Grillmässan

The Wineagency & Periquita för årets grillvin och champagne 

Purus för att vi fick använda uteköksvagnen till Leifs station 

Salma för de goda laxburgarna

Starcycle för att leveranser gick smidigt till och från mässan och omhändertagande av allt skräp & återvinning efter mässan

Starka för att ni byggde upp den vackra muren till VIP loungen

 

Snabbgross för leveranser till matserveringarna och för de goda hamburgerbröden 

Tabasco för såserna till vår Grillmästarservering 

Usine för att medverka som årets krögare

Växthjälpen för dekoration och lån av växter till loungen

Weber för lån av Grill årets krögare Usine

Kontakt: anders@econow.se   tel: + 46 704284968 

 

Grillmässan är ett varumärke och arrangemang i regi av DNA. Arrangemangets miljöansvar sköts av systerföretaget  Eco Now. Mer information om Eco Now hittar ni på www.econow.se. 2019 är Grillmässan en del av Sverigedagarna, besök webbsidan här

  • Facebook Classic