6:e omgången för Grillmässan

Grillmässan arrangerades som en fristående del av Sverigedagarna den 24-26 maj på Kungliga Djurgården. Vi tackar för detta året som bjöd på både sol, regn och hagel. 

Duellen i världens bästa burgare

Tävlingen mellan Adam Biderman och Johan Jureskog i Världens Bästa burgare ägde rum under lördagen. Adam kom för revansch då han förlorade mot Johan  tidigare i TV programmet med samma namn. Till Adams besvikelse så krossade Johan dock med 5-0 i röster. 

Vinnande   burgaren. 

 Grillmässans officiella servering med JD

 

BBQ plate med krongfågels nya Kyckling Steak, ribs, helgrillad gris och tillbehör blev en stor succé. Lika så vår testlansering av "Famous burger” som blev så efterfrågad att hamburgarna tog slut (trots vädret) och vi skapade en galet god Chicken steak burger istället. Se gärna grillbloggens film längre ned för att se flamberingen av Famous burger. 

Hamburgerbröd från Garant (snabbgross) BBQ plate med Iberico ribs från Johan i Hallen, BBQ Bastard bröd från Bonjour, ost från Väddö gårdsost, pommes från Mc Cain och Kyckling Steak från Kronfågel. Läs mer om de leverantör vi valde här

Trots att vädret egentligen bara tillätt några timmars uppehåll så hann kön ringla sig lång till vår populära grillservering. På fredagkvällen kunde man även specialbeställa mat utifrån egna önskemål vid bordsbokning. Till vänster ser ni vår härliga skaldjurstallrik ett sällskap förbokade med grillad hummer, havskräftor mm - färska från västkusten. 

 

Årets grillvin utsett

Grillmässan utmärkelse årets Grillvin 2019  gick i år till Robert Mondavi Woodsbridge! Men på plats kunde man även provsmaka de första kandidaterna till årets Grillvin 2020.

I höst utser vi vinnare i kategorierna rött, vitt och rosé. Var med och rösta på din favorit! 

Läs mer om årets grillvin här 

På plats fanns fler kandidater till årets grillvin 2020. På roséfronten en bubblande prosecco bland annat från Villa Sandi. 

Årets grill öl!

Självklart utser Grillmässan även årets grill öl. 

Enligt oss skall årets grill öl vara en lätt drucken törstsläckare som funkar för de flesta. Ölet måste så klart funka extra bra till grillat och vara ett riktigt ”sommar öl”. I år föll valet och utmärkelse till Miller. 

Ett prisvärt klockrent sommar öl med extra poäng för den smidiga skruvkapsylen. 

Bilder & press 2019

Länkar

Filmer:


Greenmountins film 

Grilllbloggens längre filmreportage (se även länge ned på denna sida)

 

Bild och presslänkar:

 

Grillbloggen 

Cawa media 

Du i fokus 

Shimoda 

Facebook reportage

Bilden till vänster är från Aftonbladet Nöje 20 juni. Uppslag reportage även i Hänt Extra och Hänt i Veckan samt flertalet bloggar. Nedan urval bilder från 2019 och 2018 

 

Bilder 2018

Mest uppseendeväckande var sannolikt den stora "grillbussen" en dubelldäckare weber byggt om till grillbuss med takterass.  

Edward Blom var ett mycket uppskattat och populärt inslag. Den välkände gastronomen uppträde med sin passande låt "livet på en Pinne" . På bild med Anders Hallström initiativtagare och arrangör av Grillmässan. 

Jureskog medverkade i Kamado Sumos monter under lördagen. Då var det så mycket folk så vi kom inte ens fram för att ta en närbild

Årets alkoholfria dryck presenterades av nya och goda drycken Noa - och många gick det åt i sommarvärmen!

 

Årets Grillvin 2018,Trapische, var på plats och hade också årets snyggaste monter 

Allt kött klimatkompnserades via Trine Stödj Trine du med !

Det var många som ville ta bild av Leif Andree som grillade Svensk Kyckling, Vego korvar från Lidl och kvalitetskorvar från Snellmas på Eva solos häftiga grillar och med Lohmanders goda såser som tillbehör

Peter Wats driver Grillbloggen och bevakade årets trender och nyheter  under Grillmässan. Besök gärna hans blogg eller titta på filmerna från året och tidigare år som den perfekta inspirationen och genomgången inför grillsäsongen.

Kontakt: anders@econow.se   tel: + 46 704284968 

 

Grillmässan är ett varumärke och arrangemang i regi av DNA. Arrangemangets miljöansvar sköts av systerföretaget  Eco Now. Mer information om Eco Now hittar ni på www.econow.se

  • Facebook Classic