top of page

Mat & Dryck på Grillmässan 2019

1111353472-1386718082000-460-460.png
Logos_MillerGenuineDraftMaster_2019_MGD_
Kronfagel logotype.jpg
Logos Bodegas_Faustino.png
mccain_two_offpack_mark_95mm_above.png
snabbgross_logo.png

Smakprover 

Andreas Mathiasson började bli ett namn i grillvärldens elit när han kammade hem 1:a platsen i TV4s Grillmästarna och har sedermera ägnat oförskämt många timmar på att bli Sveriges kanske mesta Grillmästare med sitt cateringbolag JD Grillevent. Med guld i både BBQ SM, EM och VM och 1000-tals grilluppdrag i ryggen finns det inte mycket mer att bevisa. Andreas och Grillmässan har samarbetat sedan start i olika konstellationer men detta år tar vi ut svängarna rejält och skapar en större och mer genomarbetad servering än någonsin.

I serveringen kommer ni känna igen flera namn från Grillvärlden och TV och tillsammans har vi med utvalda partners komponerat fram en meny som visar vad grillat verkligen handlar om! Framförallt bjuds det på en show med eld och rök och väldigt mycket smak! 

Lördag och söndag är det om vädret tillåter väldigt mycket folk, men fredagen är normalt lite lugnare och därför erbjuder vi då möjligheten till bordsbokning och höjer nivån ytterligare några nivåer. Då pratar vi inte längre festival bestick och plastglas utan Grill Ala Carté. Utöver specialmeny som lyx grilltallriken så går det även om ni förbkar minst 5 dagar i förväg beställa ett eget önskemål. Är det någon grillad rätt ni verkligen skulle vilja prova få serverad och tillagad av en mästare? Något ni inte testat förut eller drömmer om att prova igen? Utmana oss. De finns inget Andreas och JD Grill&event inte kan fixa så länge ni öppnar plånboken :) 

Våra leverantörer och råvaror 

När vi väljer ut vilka råvaror och leverantörer så inleds det ofta med att Grillmässan alltid trendspanar efter det som känns nytt och spännande kombinerat med att vi i förväg bestämt vissa inslag vi respektive år vill se på menyn eller vet måste ingå på menyn. När en presumtiv ny leverantör har hittats så tittar på Grillmässan på miljö och kvalitet ansvar håller tillräckligt hög nivå och därefter får JD Grillevent prova produkterna så att de håller smakmässigt och i praktiken tillräckligt hög kvalitets nivå. Vi är  stolta över att presentera 2019 års leverantörer nedan: 

MENY

JDs Signatur hamburgare

100 % Black Angus Cheese & Bacon burgare 200 gram med klassiska tillbehör serverat i briochebröd.

Vi bygger burgaren som Ni vill ha den. Serveras med eller utan pommes.

- 120 kr utan pommes

 med pommes 150 kr

 

 

Famous Burger

Nylansering!! 100 % Black Angus Burger flamberad med Famous Smokey Black Whiskey. Serveras med Whiskey BBQ sås samt klassiska tillbehör och serverat i briochebröd från Garant.

- 150 kronor

 

BBQ Plate

Pata Negra Ribs från Johan i Hallen som legat 12 timmar på grillen.

Helgrillad gris, KycklingSteak från Kronfågel. Detta serveras tillsammans med BBQ Beans, Pommes, Picklad rödlök samt saltgurka.

Mycket trevlig tallrik!

 

1 person 295 kornor

Planka att dela på 2 personer 495 kronor

Vego alternativ presenteras inom kort

 

Kronfagel logotype.jpg

För oss var det väldigt viktigt att inkludera ett mer klimatsmart alternativ och utöver vegetariskt så är kyckling då ett närmast självklart val. Att det då är Svensk kyckling kändes oerhört viktigt då kvalitet, miljö och hälsoaspekterna är överlägsna hos Svenska uppfödare. Kronfågels nya produkt Kyckling Steak är en spännande nyhet som vi tror kommer bli en het trend grillsommaren 2019. Den gjorde succé på mässan både i provsmaknings stationen, i serveringens BBQ plate och som kyckling burgare! 

KORT INFO:

KycklingSteak är en urbenad klubba med skinn av svensk Gårdskyckling. Den är utmärkt att både steka eller grilla då skinnet blir krispigt samtidigt som kycklingköttet blir saftigt och smakrikt. 

TILLAGNINGSANVISNING: 

Grilla

På grillen rekommenderar vi att man först grillar den över direkt värme och sedan låter den eftersteka på indirekt värme. Fyll halva botten av grillen med grillkol. Det blir din direkta grill. Andra halvan lämnas utan grillkol där du får eftervärme – det blir din sk ugn.

Börja med att grilla i ca 6 min med skinnsidan nedåt mot de glödande grillkolen. Se till att värmen inte är för hög så att skinnet bränns. Det ska bli krispigt. Vänd och flytta KycklingSteaken till halvan utan grillkol (din sk ugn) för att eftersteka. När termometern visar 70 grader är KycklingSteaken klar. 

Steka i panna

För att lyckas bäst med din KycklingSteak i stekpanna och få den saftig och mör rekommenderar vi att du steker skinnet nedåt cirka 6 minuter på medelvärme. Skinnet ska vara krispigt. Vänd och stek cirka 1 minut på köttsidan. Stek färdigt i 150° varmluftsugn (175° vanlig ugn) i cirka 15 minuter. När termometern visar 70 grader är den klar.

kycklingsteak (2).jpg
Johan i hallen m text-l.jpg

Det är inte första gången vi jobbar med Johan i hallen och knappast sista heller. Det finns helt enkelt få som kan klara av att leverera samma kvalitetsnivå på kött varför Johan i hallen blev vår leverantör av Ribs. Dem beskriver det bra själva så här "I många år var Saluhallen på Kungstorget i Göteborg vår hemvist. Det var där vårt sätt att tänka och jobba formades. Samtalet. Lyssnandet. Att ställa frågor för att förstå sammanhanget och helheten. Att mötas ansikte mot ansikte. Det är sådana saker som gör att vi kan ge råd och föreslå rätt produkter. Personlig kontakt och äkta engagemang. Bara så kan vi lösa utmaningarna på ett sätt som gör att kunden vill komma tillbaka. Det kommer vi aldrig att ändra på. ” 

MCcrispers.jpg

1957 grundade Wallace och Harrison McCain tillsammans med sina bröder Robert och Andrew McCain Foods, som öppnade den första produktionsanläggningen i sin hemstad Florenceville, New Brunswick, Kanada. Under Wallace och Harrisons ledarskap etablerade McCain Foods sig snabbt på den kanadensiska marknaden och började sedan en resa till att bli världens största tillverkare av frysta pommes frites och potatis specialiteter. Vi finns på 53 platser på sex kontinenter och arbetar med jordbrukare runt om i världen och använder över 6,5 miljoner ton potatis varje år. McCain produkter finns i tusentals restauranger och snabbköp frysskåp i mer än 160 länder – var tredje pommes frites i världen kommer från McCain. Förutom pommes frites producerar McCain andra livsmedel inklusive appetizers som klassiska lökringar; mozzarella sticks; Chili Cheese Nuggets; Chicken Winges till nyheter som Nacho Triangles för både dagligvaruhandeln och livsmedelsindustrin.

mccain_two_offpack_mark_95mm_above.png
briosche.jpg

Vi har tillsammans med JD provat olika hamburgerbröd och valt ut Garants Brioche-bröd som partner och rekommenderat val. Brödet serveras till samtliga våra hamburgare på plats! 

Kaffe

Kaffe
fogarolli_logga_2_1200x675.jpg

Grym mat och smakupplevelser kräver också grymt bra kaffe. Vi är otroligt glada över att fogarollis kaffevagn är på plats och förser våra gäster med sin respektive favorit kaffe. 

foodtruck

Foodtruck 

balkankrubb-logo-18-1.jpg

Egentligen hade vi bestämt att ta bort alla foodtrucks i år och bara satsa på en högkvalitativ servering med JD, men denna foodtruck ligger oss varmt om hjärtat och server perfekt Balkan streetfood för den hungrige. 

Smakprover 

2000x750_cajp_nyheter_saser.jpg

Caj P är en klassikertill allt grillat. På plats kan man testa flera nyheter av de goda såserna. 

rydbergs-Nyhetsbild -high-res.jpg

Glad nyhet för alla som gillar vego. Rydbergs presenterar ny vego dressing som passar perfekt till burgare. På plats i vår provsmakningshörna hos city Gross kan ni testa denna och flera andra nyheter 

bröd.jpg

BBQ bastard. Gott bröd från Bonjour som passar perfekt till grillat. Brödet kommer både ingå i vår servering och finnas för provsmakning på flera ställen.

bottom of page