top of page

Fakta om vinsterna 

Här kan ni läsa lite mer om vinsterna som står att vinna om ni deltar i tävlingen med Ahlgrens Grillbilar och lägger upp en bild på instagram från er bästa grillstund med #GrillamedAhlgrensbilar och #grillmassan 

Kamado grillen

Midi Black Jureskog (1).jpg

Midi SUMO 2

Denna grill värde ca 9 995 kr kommer de tre lyckliga vinnarna med bästa bild att vinna. Så här skriver Kamdo själva om grillen: 

Vår mest populära modell, utformad att klara av grillkvällar för upp till 10 personer. Ett utmärkt val för hemmagrillaren som vill ha en kvalitetsgrill på verandan, uteplatsen eller sommarstugan.


Det flexibla grillgallret med flera nivåer ingår som standard och ger dig mesta möjliga flexibilitet när det gäller matlagning med Kamado SUMO, och erbjuder mer mångsidighet än ett vanligt galler. Systemet består av två halvmåneformade deflektorplattor, två halvmåneformade grillgaller samt en ram i flera nivåer. Dessa komponenter kan sättas ihop och anpassas enligt dina önskemål för att ge din matlagning högsta möjliga flexibilitet och användarvänlighet. Matlagning på flera nivåer möjliggör olika tillagningsmetoder med olika värmezoner i en och samma kamado. Läs mer om Kamado Sumos grillar på Kamadosumo.se 

 

Kamado_Sumo-Logo_Transp_Black.png

Specifikation Midi SUMO 21″: · Sidobord och handtag i mörk värmebehandlad komprimerad bambu för bästa hållbarhet· Benstativ inklusive hjul i rostfritt stål· Flexibelt grillgaller i flera nivåer inklusive 2 st halvmåneformade värmedeflektorer· 5 st integrerade krokar för grillverktyg· Termometer på ovansidan av locket· Toppluftventil i gjutjärn· Bottenventil i rostfritt stål med skyddsskärm mot gnistor.· Askraka· Vikt:      86 kg· Höjd:    121 cm

· Bredd:   55 cm utan sidobord, 130 cm med sidobord· Grillyta: 47 cm

jamaica.jpg
Root bok.jpg

Roots

av

kristian

smith

Denna bok är en av vinsterna i tävlingen och kommer att finnas att köpa från maj månad på bland annat Adlibris. Boken skickas direkt hem till en av våra vinnare! Så här beskriver författaren boken: 

"Den rökiga doften från brinnande pimentoträ i grillar fullpackade med jerk-kyckling, de kryddiga fiskrätterna nere vid stranden, stoltheten och glädjen i matlagningen – allt detta vill jag förmedla i denna bok. Jamaicansk matkultur är ett resultat av öns spännande historia, och jag har gett mig själv i uppdrag att sprida all den kunskap jag lyckats samlat på mig.”

Om författaren Kristian Smith 

Kristian flyttade till Sverige från London 2010, och har sedan dess arbetat på Street Gastronomy och Hobo Hotel i Stockholm. I Roots lär han utan genvägar ut hemligheterna bakom autentisk jamaicansk mat. 

bocker
holy bild.jpg

Holy

smoke

av

Johan fritzell & Johan

Åkerberg

Holy%20Smoke%20BBQ.png

Denna klassiker är ett måste för BBQ fantaster. En kyckling vinnare kammar hem ett fritt exemplar hem, övriga hittar boken på Adlibris. 

Brisket, shortribs, pulled pork - När du första gången smakar äkta amerikansk bbq är det lätt att förstå varför människor vallfärdar till de platser där den långsamma rökningen tas på största allvar. Sedan några år tillbaka behöver dock du inte ta dig till ett bbq-shack i Texas för en köttbit rökt low-and-slow; först ut i Sverige var Holy Smoke BBQ i Bräcke utanför Höganäs som nu samlat sitt kunnande för alla som vill lära sig vad som krävs för en fullvärdig bbq-måltid. Läs mer på Natur & Kultur förlag-  eller köp boken :)  

utekök.jpg

Uteköket

av

Mauritz Larsson Stormgaard

Med enbart eld, glöd och rök kan du i ett rustikt utekök skapa smakupplevelser som knappt ens det mest glänsande, högteknologiska kockkök kan mäta sig med. Utan tillgång till modern utrustning som ångugnar och induktionshällar, visar det sig att eld, glödbäddar, kokgropar och långsam rökning kan ta fram unika egenskaper hos råvarorna.

 

Kocken och trädgårdsmästaren Mauritz Larsson Stormgaard visar i boken hur du med enkla medel kan helgrilla grönsaker, röker plommon, gräddgrillar mangold, glödbakar aubergine eller hastigt tillagar lammhjärtan direkt över elden. 

Som grönsaksodlare och kock följer Mauritz naturligt växtcyklerna och lagar kreativa rätter med det som passar bäst för stunden. Bland bokens cirka 60 recept hittas också odlingsknep, säsongstänk och tips på passande tillbehör. Boken släpps i maj på Adlibris samt utgör en av vinsterna i tävlingen. 

bottom of page