top of page

Miljöansvar  

 

Eco Now AB står för miljöansvaret under Kök&Grillmässan. Eco Now driver Sveriges största miljöutställning (econow.se) och har under detta arrangemang säkertsällt att evenemanget håller en hög nivå avseende hållbart ansvarstagande. 

 

Utöver att arbeta med leverantörer som erbjuder några av marknadens mest hållbara produkter och tjänster så har vi inplementerat nya lösningar som hantering av matavfall (nytt för evenemang) vilket det tyvärr ofta blir stora mängder av annars men framförallt arbetat på att inom ramen av arrangemangets tema  visa miljövänliga alternativ. Här ingår framförallt inspiration för minskad köttkonsumtion -VEGO alternativ till grillen representerade av Vego Magasinet tillsammans med Tzay och Ahlströms Vego burgare och Texas Lonhorns vegoburgare. Här är några av våra leverantörer vi gärna vill lyfta fram ur miljösynpunkt.  

 

 

 

 

 

PAC är vår leverantör av engångsmaterial. På ett evenemang som detta går det inte att ha rikiga glas och tallikar utan det är engångsmaterial som gäller, då är det viktigt att detta material är biologiskt nedbrytbart och gör så lite ekologiskt fotavtryck som möjligt. Därförhar vi valt PAC som erbjuder ett stort sortiment inom detta. 

Stockolm Stad har ett program för uppsamling av matrester, vilket sen blir biogas. Programmet vänder sig både till hyresgästföreningar och restauranger men man har haft svårt att utveckla smarbete med stora evenemang och festivaler. Vi är väldigt nöjda över att Kök&Grill får bli ett försöksprojekt. Mer information om biogas här 

Emedan PAC är vår officiella leverantör av engångsartiklar, så förser Govino vinbaren med återvinningsbara glas. De smarta glasen är fria från BPA, är återviningsbara men framförallt återanvändningsbara. De går att diska i maskin och är såldes inget engångsglas utan ett snyggt och smart glas som kan anvädnas flera gånger.  

bottom of page