top of page

Så lyckas du på grillen - i samarbete med Grillkoll.se 

 

Grillskola 

rapsgris

Griskött behöver i regel inte möras men det blir heller inte sämre av mörning. Lite mindre ädla detaljer vinner faktiskt på att möras en vecka eller två. Magra detaljer som kotlett, filé, rostbiff och innanlår bör tillagas med omsorg för att behålla saftigheten. Låt inte ugnen vara varmare än 125 grader och stek till en innertemperatur inte högre än 65 grader. Svenskt griskött är säkert kött men tänk på att genomsteka om du till exempel är gravid

Lär dig grilla BBQ

Att grilla äkta BBQ förutsätter att du grillar under lock. Gas eller kol spelar dock mindre roll även om det är lättare att få rök med kol.

 

Se alltid till att gallret är rent innan du börjar.

Opitmal temperatur i grillen ska vara ca 100-125 grader, för dig som kör kol/bricketter så utgå från ca 12-14 bricketter om du har 45 cm grill. Man behöver inte använda rökved för att få till bra kött, men det lyfter definitivt många köttbitar. Framförallt fläsk. Om du grillar med brikett läggs rökvirket på briketterna. Grillar du med gas är det lite svårare, men på bättre gasgrillar finns ofta en liten röklåda där man placerar rökveden, annars kan man köpa det som tillbehör.

 

Öppna inte locket för många gånger, ca en gång per 30 min är lagom. vill du veta mer? läs fler grilltipps på grillkoll.se länk nedan. 

Svårt att grilla fisk?!

Vissa drar sig för att grilla fisk i tron att det ska vara svårare att få till, eller att fisken lättare fastnar. Per Ehrlund guidar dig rätt och berättar hur du lyckas med en perfekt Laks på grillen. 

 

Laks är en tacksam fiska att grilla tack vare att den är fet, den är därmed tvärt emot vad många tror svår att misslyckas med. Viktigt när du grillar lax är att grillgallret är välrengjort och när det är dags att grilla så se till att gallret är riktigt riktigt varmt. 

Please reload

bottom of page